Hoe kunnen we helpen?

Wat is een IPS/IDS?

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

IDS (Intrusion Detection System)

Een Intrusion Detection System of IDS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot een informatiesysteem of netwerk detecteert. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van informatie.

IPS (Intrusion Prevention System)

Een Intrusion Prevention System of IPS is een beveiligingssysteem dat netwerk en/of systeem activiteiten kan monitoren op ongewenst gedrag. Een Intrusion Prevention systeem kan hierop onmiddellijk reageren door het blokkeren of voorkomen van dergelijke activiteiten.

Een firewall, vaak een combinatie van soft- en hardware, controleert zowel het dataverkeer dat binnen komt als het verkeer dat buiten gaat. Een Next Generation Firewall is de nieuwe trend in netwerkbeveiliging, dat zich richt op het applicatieverkeer en voert zo onder meer een nog diepgaandere inspectie van webapplicaties/dataverkeer uit. Het heeft uitgebreide mogelijkheden dat een ?reguliere? firewall niet heeft, waaronder IPS/IDS, Anti Virus, Anti Spyware en web filtering-mogelijkheden.

Menu